Stamppot Zuurkool

Stamppot Zuurkool

Zuurkoolstamppot,

De stukjes appel en rozijnen gaan perfect samen met zuurkool.

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan ruim water in 20 min. gaar.
  2. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
  3. Voeg na 10 min. de zuurkool toe aan de aardappelen
  4. Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.
  5. Verhit de boter en bak de appel circa 5 min. op hoog vuur.
  6. Verwarm de melk in een steelpan.
  7. Giet de aardappelen en zuurkool af en vang een kopje kookvocht op.
  8. Stamp de aardappelen en zuurkool grof.
  9. Voeg de melk toe en eventueel wat kookvocht toe.
  10. Schep de rozijnen appel, met de boter erbij en serveer met onze heerlijke rundersaucijzen!