Veehouderij

Onze boer(en)
Zonder onze boeren en hulpboeren en hun goede zorgen, geen kwaliteitsvlees. We zorgen ervoor dat onze koeien op verantwoorde en liefdevolle manier worden grootgebracht. Met rust, zorg en aandacht voor de koeien. In de zomers lopen de koeien het grootste deel van het jaar in onze weilanden en natuurgebieden rondom het vliegveld. Winters krijgen ze kruidenrijk hooi, aangevuld met maïs. Allemaal geteeld in de omgeving van de boerderij.

Onze koeien
De koeien lopen het grootste deel van het jaar in de vrije natuur. Wanneer er een kalf wordt geboren blijft deze minimaal een half jaar bij de moeder. Vervolgens groeit deze op in een groep met leeftijdsgenoten, tot ze oud genoeg is om zelf een kalf te krijgen. Onze koeien hebben zowel in de weilanden als in de stal volop ruimte om te bewegen en dat bevordert de malsheid van het vlees.

Bij felle zon kunnen de koeien langs de bomen en houtwallen de koelte opzoeken. Onze koeien grazen in de wei een mix van gras en kruiden. Dit gras wordt op een natuurlijke manier bemest. Antibiotica krijgt een koe alleen toegediend als zij ziek is. Dus nooit preventief. Een recept voor verantwoord vlees van een koe die een goed leven heeft gehad. en dat proef je: we leveren smaakvol, mager, mals vlees!

Smaak en kwaliteit
Gezond en natuurlijk vlees hoort bij de visie van de boerderij. Het vlees bevat geen conserveringsmiddelen, kleur- of smaakstoffen. en is glutenvrij (hamburgers op bestelling) Het vlees van onze koeien bevat gemiddeld 5% vet, dat is twee tot drie keer minder dan vlees van de meeste andere rassen. De vetsamenstelling bestaat grotendeels uit onverzadigde vetzuren, en bevat vovendien meer vitamine A en E. Goed voor hart en bloedvaten!

De slacht en daarna
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het onze koeien een goed leven hebben. De koeien worden als ze ongeveer vier jaar zijn, door ons zelf naar de slachterij in de buurt gebracht. Geen onnodig vervoer en dus minimale stress. We zijn er zelf bij op het moment dat onze koeien geslacht worden. Zo weten we zeker dat de koeien geen stress krijgen. Om de smaak en de houdbaarheid van het vlees te verhogen, rijpt het vlees na de slacht 2 weken. Dan is de slager aan de beurt en ook die heeft verstand van zijn vak. Hij portioneert het vlees en verpakt dat ter plekke vacuüm. Daarna wordt het vlees in onze boerderijwinkel verkocht. Uw pakket kan ook worden thuisbezorgd in een straal van 5 km rondom Enschede.

Verser, traceerbaarder en vooral simpeler kan het niet.

Terug naar werkwijze