Bavette en Picanha

Bavette en Picanha

De Picanha

Het lekkerste onbekende vlees voor de barbecue.

De picanha is het staartstuk van het rund. Het vlees is razend populair in zuid- Amerika en dat is niet geheel onterecht. Picanha heeft een driehoekige vorm en is bedekt met een vetlaagje, het zorgt ervoor dat het vlees heerlijk van smaak wordt. Het bereiden van een picanha is een fluitje van een cent.

 1. Droog de bavette (indien nodig met een vel keuken rol om overtollig water er af te halen. Smeer het vlees met grof zeezout en zwarte peper.
 2. Leg de picanha met de vetkant naar beneden op de kolen op de barbecue en grill het vlees vervolgens aan beide kanten. Let op door het vet kunnen er vlammen ontstaan. Zodra he vet goed gesmolten is draai je het vlees om en plaats je het met de vleeskant naar beneden in de “koele” zone van de barbecue (indirect)
 3. Prik de kernthermometer en grill de bavette met het deksel er op tot deze een kerntemperatuur van 45°C heeft bereikt. Afhankelijk van hoe je barbecue instelling is, duurt dit ongeveer 30 minuten.
 4. Zodra het vlees de kerntemperatuur bereikt heeft is het tijd om het vlees af te grillen. Leg de picanha boven de kolen op de barbecue en grill het vlees vervolgens aan beide kanten donkerbruin. Let op dat het vlees niet verbrandt!
 5. Zodra de picanha een mooie kleur heeft pak je het vlees in aluminiumfolie in en laat je het 10 minuten rusten.
 6. Tijd om het vlees aan te snijden! Kijk aan de zijkant van het vlees om te kijken hoe de draden lopen en zorg ervoor dat je tegen de draad insnijdt, Op deze manier blijft het vlees namelijk op zijn malst
 7. Serveer en voeg naar smaak zout en peper toe. Eet smakelijk!

De Bavette

De bavette is momenteel bezig met een opmars. Het stuk vlees is afkomstig uit de vang (onderkant) van het rund. Het is een mager stukje vlees met een lange, grove draad. Het heeft een volle smaak en structuur en kan op tal van manieren bereid worden.

 1. Droog de bavette (indien nodig met een vel keuken rol om overtollig water er af te halen. Smeer het vlees vervolgens in met een dun laagje olie.
 2. Leg de bavette boven de kolen op de barbecue en grill het vlees vervolgens aan beide kanten donkerbruin. Let op dat het vlees niet verbrandt!
 3. Leg de bavette vervolgens in de koele zone van de barbecue en prik de kernthermometer.
 4. Grill de bavette tot deze een kerntemperatuur van 45°C heeft bereikt. Pak het vlees in aluminiumfolie in en laat het 10 minuten rusten.
 5. Serveer en voeg naar smaak zout en peper toe. Eet smakelijk!