Beef Wellington

Beef Wellington
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Dep de diamanthaas of chateaubriand goed droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en zout.
  2. Verhit olijfolie in een (zware) koekenpan of braadpan. voeg de helft van de boter toe en braad het vlees rondom bruin. Vergeet ook de kopse kanten niet. neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de champignons heel fijn. Haal de blaadjes van de peterselie en snijd deze samen met de bieslook fijn. Verhit de rest van de boter in de pan en bak de champignons op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met folie op een bord afkoelen
  4. Leg de plakken ham in 3 rijen naast elkaar op een stuk folie van ongeveer 30 x 40 cm. Laat de plakken elkaar iets overlappen. Verdeel de champignons erover en leg de ossenhaas erop. Rol de ham samen met de folie goed strak om de diamanthaas of chateaubriand. leg deze daarna in de koelkast om verder af te koelen.
  5. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Neem de diamanthaas of chateaubriand uit de folie en leg in het midden van het deeg. Vouw het deeg dicht tot een mooi pakket en laat de randen 1 cm overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen goed aan. Draai de beef Wellington voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is. Steek of snijd figuurtjes of een net uit de rest van het deeg en druk deze op de beef Wellington.
  6. Splits de eieren, de eiwitten gebruiken we niet. (deze kan je wel voor de tiramisu bewaren 🙃) Klop de dooier los en bestrijk de bovenkant van de beef Wellington met het ei. Steek een kernthermometer in het midden van het vlees en bak de beef Wellington ca. 35 min. in het midden van de oven of tot de thermometer 50 °C aangeeft. Neem de beef Wellington uit de oven en laat deze minimaal 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd aan tafel in plakken van ca 1 cm. Gebruik wel een scherp mes, zodat de plakken mooi heel blijven.

Eet smakelijk en fijne feestdagen!