Boerengroentesoep

Boerengroentesoep
  1.  Smelt in een braad of koekenpan een klontje boter
  2.  Braad op hoog vuur de schenkel of poulet aan alle kanten dicht.
  3.  Verwarm ondertussen in een grote pan 2,5 liter water
  4. Was de prei en snijd deze fijn,
  5. Was en schil de bospeen, en snijd deze fijn
  6. Was en snijd de bleekselderij
  7. Maak de uien schoon en snijd deze fijn.
  8. Voeg de schenkel, de ui, prei, wortel en bleekselderij toe aan de soep en laat ca. 30 minuten zachtjes koken. voeg eventueel (naar smaak) vast wat zout toe.
  9. Was ondertussen de bloemkool en snijd deze in fijne roosjes en voeg toe aan de soep.
  10. Meng het gehakt met peper en zout.
  11. Maak van het gehakt mooie kleine gehaktballetjes en voeg deze toe.
  12. optioneel kan je nog wat vermicelli toevoegen.
  13. Laat nog 10 minuten koken en serveer direct met wat vers gehakt peterselie er over.
  14. Eet smakelijk!

Tip! De soep kan je rustig een paar dagen in de koeling bewaren of je kan hem ook invriezen voor later gebruik!

Je kan ook soep maken met de groente die je nog in je voorraad hebt. Dat ruimt lekker gezond de keuken op!