Voor dit winterse recept moet je wel even wat tijd uittrekken, maar dan heb je ook echt iets lekkers! servereer de goulash met rijst of heerlijk eigen gemaakte aardappelpuree.
- Snijd de uien en paprika in stukjes.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Pel de knoflook en haal deze door de pers of snijd fijn.
- Verwarm de olijfolie in een zware braadpan
- Voeg een klontje roomboter toe en bak het vlees rondom bruin.
- Schep 1 á 2 eetlepels bloem erbij om de saus aan te dikken.
- Voeg de uien, paprika, de knoflook en paprikapoeder toe.
- Bak dit een paar minuten en voeg de tomaten toe.
- Meng dit alles. Druk de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg na ongeveer 1 minuut het karwijzaad, de tijm en het laurierblaadje toe.
- Laat 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
- Haal na 2,5 uur het deksel van de pan en laat de goulash nog even inkoken (indien nodig)
- Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met peper en zout.
- serveer de goulash met rijst of aardappels.
- Jó étvágyat / Eet smakelijk! 🙂