Heerlijke Hongaarse goulash

Heerlijke Hongaarse goulash

Voor dit winterse  recept moet je wel even wat tijd uittrekken, maar dan heb je ook echt iets lekkers! servereer de goulash met rijst of heerlijk eigen gemaakte aardappelpuree.

  1. Snijd de uien en paprika in stukjes.
  2. Snijd het vlees in blokjes.
  3. Snijd de tomaten in blokjes.
  4. Pel de knoflook en haal deze door de pers of snijd fijn.
  5. Verwarm de olijfolie in een zware braadpan
  6. Voeg een klontje roomboter toe en bak het vlees rondom bruin.
  7. Schep 1 á 2 eetlepels bloem erbij om de saus aan te dikken.
  8. Voeg de uien, paprika, de knoflook en paprikapoeder toe.
  9. Bak dit een paar minuten en voeg de tomaten toe.
  10. Meng dit alles. Druk de kruidnagels in het laurierblaadje en voeg na ongeveer 1 minuut het karwijzaad, de tijm en het laurierblaadje toe.
  11. Laat 2,5 tot 3 uur zachtjes pruttelen en roer af en toe door.
  12. Haal na 2,5 uur het deksel van de pan en laat de goulash nog even inkoken (indien nodig)
  13. Verwijder het laurierblaadje en breng op smaak met peper en zout.
  14. serveer de goulash met rijst of aardappels.
  15. Jó étvágyat / Eet smakelijk! 🙂