Spinazie-wortel-preitaart

Spinazie-wortel-preitaart
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in.
  2. Laat het deeg ontdooien.
  3. Snijd de knoflook fijn.
  4. Snijd de winterpeen en de prei in fijne ringetjes.
  5. Verwarm 2/3 van de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.
  6. Voeg de wortel en prei toe en fruit ca. 2 tot 3 minuten mee
  7. Schep de spinazie er in delen bij. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken.
  8. Schep de spinazie, wortel en prei in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.
  9. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan.
  10. Klop de eieren in een grote kom los.
  11. breng de spinazie, wortel en prei op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  12. Verdeel de uitgelekte spinazie, prei en wortel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
  13. verdeel de (oude) kaas over de taart
  14. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.

Eet smakelijk! pas op heet 😉