
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in.
- Laat het deeg ontdooien.
- Snijd de knoflook fijn.
- Snijd de winterpeen en de prei in fijne ringetjes.
- Verwarm 2/3 van de olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt.
- Voeg de wortel en prei toe en fruit ca. 2 tot 3 minuten mee
- Schep de spinazie er in delen bij. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken.
- Schep de spinazie, wortel en prei in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit.
- Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan.
- Klop de eieren in een grote kom los.
- breng de spinazie, wortel en prei op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
- Verdeel de uitgelekte spinazie, prei en wortel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover.
- verdeel de (oude) kaas over de taart
- Bak de taart in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar.
Eet smakelijk! pas op heet 😉